![]() |
Pizza |
Hozzávalók a tésztához (2 személyre):
4 g élesztő
150 g meleg víz
8 g méz
1,5 ek olívaolaj
150 g fehér rozsliszt (RL 60)
100 g finom liszt + 1 tk sikér
1 tk só
Pizza feltét:
lilahagyma
újhagyma
kaliforniai paprika
szárított paradicsom
olívabogyó
parmezán és gouda sajt
paradicsom
Elkészítés:
Az élesztőt és a cukrot feloldottam a vízben.
100g liszttel elkevertem a sót és a csapott teáskanálnyi sikért, majd hozzáadtam a 150g fehér rozslisztet.
Egy kis mélyedést csináltam a lisztben, beleöntöttem az élesztős vizet, hozzáadtam 1,5 ek olívaolajat és jól elkevertem. A tésztát gyúródeszkán 10-15 perc alatt szépen összegyúrtam, bedagasztottam.
40°C-os sütőben 1-1,5 órán át kelesztettem.
Paradicsomos alap / pizzaszósz:
Ugyanaz, mint a paradicsomos tészta estében.
Miután megkelt a tészta, kézzel, illetve ököllel szépen kinyújtogatom. Most nem ment olyan könnyen, mint finom liszt alkalmazása esetén, ellenben annál finomabb lett! :) Mi a vékony tésztát szeretjük, így általában 3-4 mm vastagságúra nyújtom, ami 2 tepsit tesz ki.
Olívaolajjal kikent sütőlemezre helyeztem a tésztát, megkentem a paradicsomos szósszal, és szép sorjában ráhelyeztem a zöldségeket (lilahagyma, újhagyma, kaliforniai paprika, olívabogyó, szárított paradicsom) és a végén gouda és parmezán sajtot reszeltem rá.
Előmelegített sütőben 200°C-on 10-12 percig sütöttem a pizzát. A paradicsom karikákat "véletlenül" lehagytam, ezért az utolsó 2-3 percben dobáltam rá gyorsan, ami kifejezetten jól jött ki, mert így nem ázott el a tészta és a paradicsom is pont annyira sült meg, amennyire meg kellett sülnie. :)
A végeredményt nem tudtam lefotózni, olyan gyorsan elfogyott. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése