2011. augusztus 13., szombat

Paradicsomos tészta

13. nap: reggeli a szokásos zabkása. A mai ebéd pedig egy nagyon egyszerű kis olasz étel. Szeretem, mert finom és nagyon gyorsan elkészíthető. Fontos, hogy a tésztát ne főzzük szét! Én általában a megadott időn belül szoktam levenni a tésztát a tűzről. Egyrészt mert a szószt amúgy is magába szívja, másrészt al dente módon egészséges! :)

- Ez a spagettim? - Nos, Ön kérte al dentén..
Hozzávalók:

  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 apróra vágott lila hagyma
  • 1 lereszelt sárgarépa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg sűrített paradicsom szósz (nem konzerv! én házit használtam)
  • 4-5 hámozott paradicsom
  • Fűszerek: oregano, bazsalikom, kakukkfű, só, bors
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a lereszelt sárgarépát. Miután a répa is egy picit megpárolódott, hozzáadtam a fokhagymát és a hámozott paradicsomot. Sóztam, borsoztam, jól meg is fűszereztem (ha száraz fűszerrel dolgozunk ekkor tegyük bele!).
A paradicsomokat addig pároltam, amíg megpuhultak.
Hozzáöntöttem a sűrített paradicsomlevet. Közben kis lángon gyöngyöztessük a szószt.
Még rotyogtattam egy kicsit és kész.
Ha friss fűszereket alkalmazol, akkor csakis a végén keverd bele a szószba. 
    A szósz felét - 3/4-ét összekevertem a kifőzött tésztával, a maradékot pedig tálaláskor osztottam szét és tettem a tészta kupacokra.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése