Egészségesen

Az ételek által kiváltott hatás az emberi szervezetben


Reggel 04:00-től Délután 16:00-ig Délután 16:00-tól Reggel 04:00-ig
Katabolikus (Lúgos) folyamat Anabolikus (Savas) folyamat
Sajtok Tejtermékek: vaj, tejszín, aludttej, kefir, túró, joghurt
Olajos magvak (dió, mogyoró, mandula) Olíva / napraforgó / kukorica olaj
Kásák (búza, zab, árpa, köles, kukorica) Szójaszósz
Tükörtojás Lágytojás
Majonéz Cukor
Húsok Méz
Szardínia, tonhal Fagylalt
Hal-zsiradék, főleg ponty Friss hal
Savanyú káposzta Alkohol
Tészták, spagetti (al dante!) Kávé
Sült ételek Fekete tea
Zöldségek – megfőzve! Zöldségek – nyersen!
Meggy Gyümölcsök
Kenyér Csokoládé

A krumpli savas és lúgos egyaránt, ezért ha lehet minél kevesebbet fogyasszunk belőle.

Testünk kémhatása, pH értéke a nap folyamán szükségszerűen váltakozik.
  • A nap első felében (hajnali 4 órától délután 16 óráig) lúgos folyamatok érvényesülnek (pH 6,8 - 7,2 között). Ilyenkor testünk felhasználja, fogyasztja az energiát.
  • A nap második felében (délután 16 órától hajnali 4 óráig) savas folyamatok érvényesülnek (pH 4,8 - 5,2 között). Ilyenkor testünk minden szintjén energia gyűjtés folyik.
A szervezet normális működéséhez elengedhetetlen, hogy a katabolikus és az anabolikus folyamatok egyensúlyba kerüljenek.