Hozzávalók:
300 g savanyú káposzta
2 sárgarépa
1 fehérrépa
Savanyú káposzta leves |
2 paprika
1-2 paradicsom
1 lilahagyma
2 babérlevél
2 tk pirospaprika
1,5 tk vegamix fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
só, bors, kakukkfű
Elkészítés:
Egy kevés olajon üvegesre pirítottam az apróra vágott lilahagymát. A tűzről levéve belekevertem a pirospaprikát. Hozzáadtam a sárgarépát, fehérrépát, zellert, kb. 5 percig pároltam. Majd hozzáadtam a leöblített savanyú káposztát és az apróra vágott fokhagymát. Megint kb. 5 percig pároltam a zöldségeket. Beledobtam a babérlevelet, felöntöttem vízzel, megborsoztam és egy teatojásba tettem 1 tk kakukkfüvet (5percre). Összesen 10-15 percig gyöngyöztettem a levest, amíg meg nem puhultak a zöldségek. Ha szükséges adjunk hozzá egy kis sót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése