Hozzávalók 16 darabhoz:
![]() |
Zöldségfasírt # 1 |
9 dkg zellergumó
2 szál sárgarépa
1/2 fej lilahagyma
1 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg zabpehely
3 ek kukoricaliszt
1 szál friss majoránna
1 tk kakukkfű
1 tk só
4 ek szezámmag
2 ek lenmag
2 ek napraforgómag
bors
kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát apróra vágtam. Lereszeltem a zöldségeket; én géppel csináltam, így pár perc volt az egész.
A zöldségeket egy tálba tettem, megsóztam, hozzákevertem a zabpelyhet és a kukoricalisztet. Kb. fél órára állni hagytam, hogy a zabpehely megszívja magát a zöldség levével. Megfűszereztem, hozzákevertem a magokat.
Jól felforrósítottam a serpenyőt. Tenyér nagyságú (5x5x2cm) laposabb fasírtokat gyúrtam és négyesével a serpenyőbe helyeztem. Szerencsére a kerámiabevonatos edény nem igényel sok olajat (sőt!), így én szinte 1 kávéskanálnyival elvoltam a sütés végéig. Az első 3 percre lefedtem a serpenyőt, hogy picit párolódjanak a zöldségek, majd levettem a fedőt és kb. 5 percig sütöttem a fasírtok egyik oldalát, majd megfordítottam és 5-8 percig a másik oldalát. Sütés közben lapáttal kicsit lenyomkodtam a zöldségfasírtokat, hogy jobban átsüljenek.
Vacsora: szokásos gyümölcs áradat: dinnye, őszibarack, körte
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése